قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / سبک زندگی / اسرار خانه داری / فوت و فن های خرید میوه

فوت و فن های خرید میوه

خریدن میوه فوت و فن‌های مخصوص به‌خودش را دارد و نتیجه بی‌توجهی به این فوت‌و‌فن‌ها چیزی نیست جز چند کیلو میوه که چندان کیفیتی ندارد و مجبور می‌شوید نصف آن را دور بریزید.
فوت و فن های خرید میوه
فوت و فن های خرید میوه

با دانستن برخی نکات می‌توانید بهترین میوه‌های پاییزی و زمستانی را انتخاب کنید و در سبد خانوار خود قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر امکان جدا کردن میوه توسط خودتان وجود داشته باشد، خرید مطمئن‌تر و باکیفیت‌تری خواهید داشت.

  • نارنگی

بسیاری از متخصصین طب‌سنتی، بر این باورند که نارنگی باید کاملا رسیده باشد، با این حساب باید دور نارنگی‌هایی که پوست آنها سبز است، خط بکشید. نارنگی مرغوب، رنگ نارنجی با پوست شفاف دارد. نارنگی نباید بیش از اندازه بزرگ باشد یا پوست ضخیم داشته باشد، این نوع نارنگی‌ها آب‌دار نیستند و هسته‌های بسیار زیادی دارند.

نارنگی تازه، بوی خوبی دارد و سطح آن زمخت نیست. نارنگی‌های ریز معمولا طعم شیرین‌تری دارند به این نوع نارنگی «یافا» هم می‌گویند. برخی دیگر از نارنگی‌ها با نام «رسمی» شناخته می‌شوند که ملس هستند. نارنگی ژاپنی هم از انواع دیگر نارنگی‌هایی محسوب می‌شود که در بازار وجود دارد. این نوع نارنگی را با نام نارنگی زود‌رس هم می‌شناسند و زودتر از نارنگی‌های دیگر می‌توان آن را در بازار پیدا کرد.

  • لیموشیرین

لیموشیرین میوه‌ای پرخاصیت است ولی به‌عنوان میوه رسمی در مهمانی‌ها گذاشته نمی‌شود و بیشتر آن را میوه‌ای برای بهبود سرماخوردگی می‌دانند. انتخاب نوع مرغوب لیموشیرین کار چندان سختی نیست. لیمو‌شیرین خوب، پوست نازکی دارد و بوی خوبی را ایجاد می‌کند. لیموشیرین هرچه زردتر باشد، بهتر است.

یکی از مرغوب‌ترین نوع لیموشیرین‌ها در جهرم پرورش داده می‌شود که شیرین و آب‌دار است. برای تشخیص تازگی لیموشیرین باید آن را در دست بگیرید و کمی فشار دهید؛ اگر شل نباشد، می‌توانید از تازگی آن مطمئن شوید. لیموشیرین شل طعم تلخی دارد به همین دلیل باید به انسجام آن دقت کنید، علاوه بر این روی پوست لیموشیرین نباید هیچ‌نوع ترک یا سوراخی وجود داشته باشد؛ چون در این‌صورت میوه انتخابی شما، طعم تلخی خواهد داشت.

  • انار

یکی از بهترین میوه‌هایی که در پاییز و زمستان به راحتی می‌توان آن را تهیه کرد، انار است. انتخاب یک انار خوب، چندان کار سختی نیست فقط باید به برخی از نکات به خوبی دقت کرد. پوست انار باید نازک و شفاف باشد به‌طوری‌که وقتی روی آن دست می‌کشید، دانه‌های آن را به‌راحتی زیر دست احساس کنید. یکی دیگر از مشخصه‌های انار خوب و آب‌دار، خشک نبودن پوست آن است.

راه دیگری که می‌توان به مرغوب بودن انار پی برد، سالم بودن تاج و پرچم‌های انار است. چنانچه تاج یا پرچم انار، خشک یا کپک زده باشد، انار برای مصرف مناسب نیست. یکی از نکاتی که در خرید انار نباید تحت‌تأثیر آن قرار بگیرید، انارهایی است که فروشنده‌ها بریده‌اند و به‌عنوان نمونه روی انارهای دیگر قرار داده‌اند تا شما را به خرید ترغیب کنند. این انارهای برش خورده را معمولا رنگ می‌کنند و معرف خوبی برای اناری که می‌خواهید بخرید، نیستند.

  • پرتقال

تنوع پرتقال در بازار بسیار زیاد است و بین پرتقال‌هایی که در شمال ایران می‌روید و پرتقال‌هایی که در جنوب ایران پرورش داده می‌شود، تفاوت‌هایی وجود دارد. اگر قصد آب‌گیری پرتقال را دارید، بهتر است سراغ پرتقال رسمی که هسته‌های بسیار زیاد و اندازه کوچکی دارد، بروید.

پرتقال‌های بزرگ، گزینه بهتری برای مصرف غیرآب‌گیری هستند و در اصطلاح گوشتی به‌حساب می‌آیند، پرتقال مرغوب پوست نازک، با رنگ زرد مایل به نارنجی دارد. زمانی که پرتقال را دست می‌گیرید و آن را کمی فشار می‌دهید، نباید انگشت‌تان در پرتقال فرو برود و اگر این اتفاق بیفتد، نشان‌دهنده خراب بودن پرتقال است، در عین حال پوست پرتقال باید لطیف باشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های پرتقال مرغوب، بوی آن محسوب می‌شود به‌طوری‌که پرتقال تازه عطر بسیار خوبی دارد. اندازه پرتقال باید متوسط باشد و پرتقال‌های خیلی بزرگ، معمولا طعم چندان خوبی ندارند.

  • خرمالو

خرمالو یکی از میوه‌هایی است که طرفداران مخصوص به‌خودش را دارد و هر کسی سراغ آن نمی‌رود چون خیلی‌ها طعم «گس» آن را امتحان کرده‌اند. خرمالو اگر کاملا رسیده‌ باشد، طعم گس ندارد و می‌توان از خوردن آن لذت برد.

خرمالو یکی از میوه‌هایی است که باید انتخاب آن، متناسب با زمان مصرفش باشد؛ یعنی اگر قصد ندارید خرمالو را بلافاصله پس از خرید مصرف کنید، باید سراغ خرمالوهایی بروید که سفت‌تر هستند و به‌اصطلاح کال‌تر محسوب می‌شوند؛ چون خرمالوی رسیده خیلی زود خراب می‌شود و زیاد نمی‌توان آن را نگه‌داشت. خرمالو اگر تا حدودی نرم باشد، نشان‌دهنده رسیده بودن آن است.

یک خرمالوی خوب، رنگ نارنجی پررنگ دارد و هنگامی که به آن دست می‌زنید لطیف است. اگر می‌خواهید خرمالوهای رسیده سالم به مقصد برسند، از فروشنده بخواهید آنها را برای‌تان در جعبه بگذارد. شفاف بودن پوست خرمالو یکی دیگر از راه‌های تشخیص تازه بودن آن است. همچنین روی پوست میوه نباید حالت چروکیده داشته باشد. خرمالوهایی که در نقاط سردسیر پرورش داده می‌شوند، به نسبت سایر خرمالوها، طعم بهتری دارند.

  • ترفند

چنانچه خرمالوهایی که خریده‌اید نارس هستند، می‌توانید با چند روش ساده به رسیدن آنها کمک کنید. یکی از این روش‌ها گذاشتن میوه در معرض نور خورشید است که کمی زمان‌بر می‌تواند باشد. روش دیگری که برای رسیدن خرمالو وجود دارد استفاده از یک پاکت کاغذی است.

برای این منظور باید خرمالوهای نارس را درون پاکت گذاشت و در کنار آنها سیب قرمز و یک گوجه‌فرنگی قرار داد، سپس در پاکت را بست و چند سوراخ ریز روی آن ایجاد کرد. به این شکل خرمالوها خواهند رسید به شرط آنکه خرمالوها را داخل یخچال نگذارید.

  • قیمت‌

با توجه به کیفیت و محل فروش، میوه با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسد (حدودی و مربوط به بازار میوه و تره بار است): انار هر کیلو ۳۱۵۰تومان، پرتقال جنوب هر کیلو ۲هزار و۸۰۰تومان و پرتقال شمال هر کیلو ۲هزار تومان،نارنگی هر کیلو ۲هزار و ۴۰۰تومان و خرمالوی شیرازی هر کیلو ۳هزار و ۳۰۰تومان

  • کج و کوله‌های پرخاصیت!

بسیاری تصور می‌کنند که میوه هر چه بزرگ‌تر باشد، بهتر است درحالی‌که این باور نادرست محسوب می‌شود؛ چون زمانی‌که میوه از حد معمول بزرگ‌تر باشد، نشان‌دهنده دستکاری ژنتیک یا استفاده از کودهای شیمیایی برای پرورش آن است. اندازه میوه هر چه کوچک‌تر و طبیعی‌تر باشد از نظر کیفیت بهتر خواهد بود البته کمتر کسی حاضر می‌شود میوه‌های کوچک را بخرد.

میوه‌هایی که روی آنها علائمی از کرم‌خوردگی وجود دارد یا ظاهر صاف و منظمی ندارند، مشتری‌پسند نیستند اما نباید این نکته را از یاد برد که چنین ویژگی‌هایی می‌تواند نشان‌دهنده استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی باشد.

میوه‌های ارگانیک، میوه‌هایی هستند که در پرورش آنها از هیچ‌ نوع کود شیمیایی یا سم آفت‌کش استفاده نمی‌شود. این نوع میوه‌ها با قیمت بالاتری به نسبت میوه‌های معمولی به فروش می‌رسند که دلیل آن، سخت بودن پرورش این نوع میوه‌هاست.

با اینکه میوه‌های ارگانیک برای بدن مفید هستند ولی هنوز فرهنگ استفاده از آنها در بین مردم جا نیفتاده است و کمتر کسی به ارگانیک بودن این نوع میوه‌ها اعتماد می‌کند. برخی از مراکز، محصولات ارگانیک می‌فروشند و چنانچه میوه از این مراکز تهیه شود، می‌توان از ارگانیک بودن آن تا حدود زیادی اطمینان داشت. چنانچه از ارگانیک بودن یک میوه اطمینان وجود داشته باشد، به راحتی می‌توان آن را با پوست مصرف کرد ولی در رابطه با میوه‌های غیر ارگانیک قضیه کمی فرق می‌کند.

میوه‌های غیر ارگانیک را باید بدون پوست استفاده کرد چون از نظر بسیاری از متخصصین کشاورزی، پوست محل تجمع سموم است و در رابطه با خیار این مسئله بیشتر مصداق دارد. یکی دیگر از مواردی که برای مصرف انواع میوه باید به آن توجه کرد، شست و شوی آن است. شست و شو با آب سرد یا ولرم، نمی‌تواند بسیاری از سموم را از روی میوه پاک کند چون بیشتر سموم، حالت چرب دارند به همین دلیل میوه را باید با آب نسبتا گرم شست.

منبع : همشهری آنلاین

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *