قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آشپزخانه / دسرها و سالادها / نمک سبز یا درار چیست؟

نمک سبز یا درار چیست؟

نمک سبز یا درار یک نوع چاشنی گیلانی است که میتوان گفت جایگزین نمک است و به دلیل استفاده از سبزیجات مختلف در تهیه این محصول دارای طعم بسیار خوشمزه و فواید بسیار است .

معمولا این محصول با سبزیجاتی مانند نعناع ، گیشنیز ، خالواش ، چوچاق  تهیه میشود و در آن مقداری نمک مورد استفاده قرار میگیرد. سبزیجاتی که در بالا اشاره شد در تمام شهر ها یافت میشود ولی سبزی هایی مانند خالواش و چوچاق اکثرا در استان گیلان مورد خرید و فروش قرار میگیرد و کم یاب هستند.

در تهیه نمک سبز یا درار از نمک یار استفاده میشود . این ظرف نوعی ظرف سفالی است که در آن این سبزیجات با سنگ له میشوند و با نمک مخلوط میشوند.

شما میتوانید از این محصول در میل کردن انواع میوه های ترش مزه مانند سیب ترش ، گوجه سبز و … استفاده کنید یا خیار و گوجه را با این محصول مصرف کنید تا بسیار طعم خوشمزه داشته باشند. حتی میتوانید در ماست و دوغ مورد مصرف خود استفاده کنید.

از خواص عمده این نوع نمک میتوان به ضدعفونی کردن معده و مجاری تنفسی اشاره کرد. این نمک حتی دارای خاصیت ضد نفخ نیز دارد.

نمک سبز یا درار چیست؟
نمک سبز یا درار چیست؟

مواد لازم:

نعنا ۱۰۰ گرم
گشنیز ۵۰۰ گرم
خالواش (سبزی سنتی گیلانی) ۵۰۰ گرم
نمک و گلپر به مقدار لازم

طرز تهیه

۱- برگ های گشنیز و خالواش و نعنا را پس از جدا کردن از ساقه خوب بشویید و بگذارید مدتی بماند تا آب آن خشک شود.
۲ – سپس با یک ظرف سفالی (گلی) و با سنگ مخصوص سبزیجات را خوب سائیده و کمی گلپر و نمک ساییده هم به آن اضافه کنید. بعد در ظرف شیشه ای ریخته و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید.


سایر نکات

دلار یا درار یکی از چاشنی های میوه های ترش و مرکبات است که در گیلان و مازندران تهیه می شود.
خالواش یک نوع سبزی محلی است و به صورت دسته ای فروخته می شود.
برای ساییدن دلار می توانیم از دستگاه غذاساز استفاده کنیم ولی به خاطر تماس نعنا با تیغه فلزی دستگاه مواد سبزی خیلی زود تغییر رنگ داده و تیره تر از حالت سنتی می شود. به همین دلیل باید خیلی سریع سبزیجات را له کرد و خالی کرد.
دلار را هم وطنهای گیلانی درست میکنند و با خیار و گوجه سبز و . . . مصرف میکنند . 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *