قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه > بهداشت و سلامت > تسکین درد آرتروز و مفاصل

تسکین درد آرتروز و مفاصل

 تسکین درد آرتروز و مفاصل
تسکین درد آرتروز و مفاصل

استئوآرتریت (به انگلیسی: Osteoarthritis) بیماری بسیار شایعی است که در تمام مناطق جغرافیایی دیده می‌شود. نام دیگر این بیماری آرتروز است و بعضی دیگر معتقدند که استئوآرتروز نام بهتری برای این بیماری است. استئوآرتریت یک بیماری تخریبی در مفصل است (تخریب غضروف مفصل) که پیشرونده بوده ولی علی‌رغم نامگذاری آن، یک بیماری التهابی نیست (بر خلاف آرتریت روماتویید). چون التهاب در این بیماری یک عارضه ثانویه است.

در استئوآرتریت تحلیل غضروف مفصلی و درگیری استخوان زیر غضروفی داریم که باعث التهاب بافت‌های اطراف می‌گردد. این عارضه ممکن است هر یک از مفاصل را درگیر سازد ولی شایع‌ترین مفاصل درگیر عبارتند از مفاصل دست ،پا، زانو، ران و ستون فقرات. این بیماری بسیار شایع است و در ۲۵٪ ویزیت‌های پزشکان عمومی و ۸۰٪ رادیوگرافی افراد بالای ۶۵ سال دیده می‌شود (البته فقط ۶۰٪ آنان علامت دارند).

آرتروز شایع ترین شکل ورم مفاصل بوده و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. آرتروز زمانی رخ می‌دهد که غضروف بالا و پایین استخوان شما از بین می‌رود. هرچند آرتروز می‌تواند به هریک از مفاصل بدن آسیب برساند، اما بیشتر اوقات این بیماری دست‌ها، گردن، پشت، زانوها و لگن را تحت تاثیر قرار می‌دهد که در گذر زمان آرتروز شدیدتر شده و درمان قطعی هم برایش وجود ندارد، با اینحال با استفاده از برخی روشهای درمانی میتوان می‌تواند فرآیند پیشرفت آرتروز و درد ناشی از بیماری را کم کرده و همچنین عملکرد مفاصل را بهبود ‌بخشید و ما به این روشها اشاره ای خواهیم داشت.

زانو درد ناشی از استئوآرتریت، یک وضعیت نگران کننده برای اکثر افراد بالای ۵۰ سال است. استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل به دلیل ابتلا به نوعی از سوریاسیس و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می شود. شایع ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می شود.

ورزش منظم

ورزش منظم روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه، انجام حرکات کششی در طول روز، اجتناب از حمل اشیای سنگین، استفاده از تشک طبی و استاندارد، اجتناب از نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر، پوشیدن لباس گرم در روزهای سرد، نوشیدن مقدار کافی آب در روز، درمان انواع کم خونی، آگاهی از علایم آرتروز، خوردن صبحانه کامل، کنترل استرس، خواب کافی و محافظت از مفاصل.

شیر کم چرب سرعت پیشرفت آرتروز را کند می کند

تحقیقات نشان می دهد که یکی از مهم ترین مواد غذایی کاهش دهنده التهاب مفاصل، شیر است که پیشرفت آرتروز در زانوی زنان را کاهش می دهد. که البته باید (طبیعی و فاقد مواد افزودنی باشد)

در این بررسی ۱۲۶۰ زن و ۹۰۰ مردی که از آرتروز مفصل رنج می بردند در طول چهار سال مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان می دهد که پیشرفت بیماری در زنانی که بطور مرتب شیر کم چرب یا بدون چربی مصرف می کردند، بسیار آهسته بود.

کلم بروکلی از تخریب غضروف ها جلوگیری می کند

مطالعات محققان انگلیسی نشان می دهد که کلم بروکلی از بروز آرتروز و تخریب غضروف ها جلوگیری می کند زیرا آنزیمی در بدن وجود دارد که باعث تخریب غضروف ها می شود و کلم بروکلی مانع تاثیر مخرب این آنزیم می شود.

بنابراین رژیم غذایی حاوی آن، در درمان این عارضه موثر است. در این آزمایش، ۲۰ داوطلبی که برای عمل زانو در نظر گرفته شده بودند، قبل از عمل جراحی به مدت دو هفته از رژیمی استفاده کردند که در آن مصرف روزانه ۱۰۰ گرم بروکلی توصیه شده بود. پس از دو هفته نتایج کاملا شگفت انگیز بود. چراکه درصد قابل توجهی از بیماری بهبود یافته بود. مدیر این پروژه تحقیقاتی به بیماران مبتلا به آرتروز توصیه کرد از رژیمی استفاده کنند که در آن مقدار بالایی از کلم بروکلی گنجانده شده باشد و درصورتی که با طعم آن مشکل دارند، مصرف روزی ۱۰۰ گرم نیز کفایت می کند.

اضافه وزن یکی از مهم ترین دلایل بروز آرتروز

معمولا درمان های متفاوتی از جمله درمان های فیزیکی، تغییرات رژیم غذایی، ورزش، طب گیاهی و مکمل های غذایی برای کاهش درد ناشی از آرتروز تجویز می شود اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که مهترین دلیل بروز آرتروز، اضافه وزن است و افراد چاق معمولا به آرتروز زانو مبتلا هستند. در این تحقیقات، مبتلایان به آرتروز به سه گروه تقسیم شده اند، از یک گروه خواسته شد که تمرینات خاصی را انجام دهند، به گروه دوم یک رژیم غذایی خاص تجویز شد و از گروه سوم خواسته شد که همراه با رژیم غذایی و تمرینات خاص، لاغر شوند. در یک بازه زمانی مشخص، نشانه های آرتروز در گروه سوم به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

کنجد در مجموعه ۲۰ غذای برتر جهان قرار دارد. کنجد علاوه بر افزایش سلامت غضروف و استخوان، خواص درمانی دیگری نیز دارد: از بروز دیابت جلوگیری می کند، سبب کاهش کلسترول خون می شود، به هضم غذا کمک می کند، سلامت قلب را تضمین می کند، پوست را شفاف می کند، استرس را کاهش می دهد، با کم خونی مبارزه می کند، از آسیب DNA جلوگیری می کند، به سلامت کبد کمک می کند، چین و چروک پوست را از بین می برد، از پوکی استخوان جلوگیری می کند، برای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است، سلامت چشم را بهبود می دهد، از اختلالات تنفسی جلوگیری می کند و به سلامت مو کمک می کند. متخصصان به افراد توصیه می کنند که به جای استفاده از داروی های مسکن برای درمان آرتروز، از دانه یا روغن کنجد استفاده کنند. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود ۸۰ درصد از آمریکایی های بالای ۵۰ سال، از زانودرد ناشی از آرتروز رنج می برند.

دیدگاهتان را بنویسید