قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه > بهداشت و سلامت > تغذیه و طب سنتی > برنج سفید بخوریم یا قهوه ای ؟

برنج سفید بخوریم یا قهوه ای ؟

هرچند مصرف برنج سفید در سراسر جهان بسیار متداول‌تر از برنج قهوه‌ای است، اما محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف زیاد برنج سفید، همان تاثیر قند خالص را روی بدن دارد.

به گزارش بیزینس اینسایدر؛ برنج سفید در برابر نوع قهوه‌ای، سریعتر می‌پزد و ماندگاری بالاتری دارد. در واقع چربی موجود در سبوس و جوانه باعث می‌شود که برنج قهوه‌ای سریعتر از برنج سفید فاسد شود. متوسط ​​ماندگاری برنج قهوه‌ای حدود شش ماه است.

با این حال پروفسور الیزابت ریان، محقق دانشگاه ایالتی کلرادو می‌گوید: «هنگامی که سبوس برنج از آن جدا می‌شود، بسیاری از مواد مغذی موجود در برنج از بین می‌روند؛ موادی از جمله کلسیم، چربی، فسفر، ویتامین‌های ب ۱ و ب ۳، پروتئین و منیزیم.»

تحقیقات او نشان داده است که مواد مغذی موجود در سبوس برنج می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهند. سبوس سرشار از ترکیباتی به نام فیتوشیمیایی است.

این ترکیبات دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی هستند. همچنین برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید فیبر و پروتئین محلول و نامحلول دارد، باعث افزایش باکتری‌های خوب روده شده، هضم غذا را بهتر و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

هرچند برنج سفید و قهوه‌ای هر دو حاوی کربوهیدرات هستند اما برنج سفید دارای شاخص قند بالاتری است. به طوری که مصرف یک وعده برنج سفید تقریبا همان تاثیر خوردن قند خالص را دارد.

محققان هاروارد ثابت کرده‌اند خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که در هفته بیش از پنج بار برنج سفید مصرف می‌‌کنند، بسیار بالاست.

در این میان افرادی که یک سوم برنج مصرفی خود را با برنج قهوه‌ای جانشین می‌کنند، ۱۶ درصد کمتر از سایر افراد به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند.

خواص برنج قهوه ای

  1. پیشگیری از پیشرفت دیابت
  2. جلوگیری از سرطان روده و سینه و بهبود سیستم گوارش بدن
  3. جلوگیری از افزایش وزن
  4. کمک به سلامت استخوان ها
  5. درمان بی خوابی و اختلالات عصبی

توصیه میشود ورزشکاران و افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند این برنج را در سبد غذایی روزانه خود بگنجانند.

این برنج در درمان و پیشگیری بیماری هایی اعم از دیابت، فشار خون نقش بسیار مهمی دارد. با استفاده از این برنچ همانند برنج سفید میتوان غذاهای بسیار لذیذ درست کرد غذاهایی که ارزش مواد مغذی آن خیلی بیشتر از برنج سفید است مانند پودینگ ،سالاد با سبزیجات،مخلوط آن با مرغ و …

روش پخت برنج قهوه ای:

این برنج دارای سبوس خیلی بیشتری نسبت به برنج سفید است از زمان پخت بالاتری برخوردار است.

به ازای یک فنجان برنج قهوه ای ، دو فنجان آب اضافه می شود و زمان پخت آن حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است و نیاز به آبکشی هم نیست چون با این کار خواص زیادی از آن از بین می رود.

بهتر است قبل از پختن برای مدتی خیسانده شود که باعث می شود پخت آن بهتر انجام گردد.

طرز پخت کته روی گاز : به ازای ۱ لیوان برنج به ۲ لیوان آب نیاز دارید.

ابتدا برنج را شسته و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه در آب بماند و خیس بخورد.

سپس ½ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت کم قرار دهید.

بعد از آنکه که برنج دم کشید از روی حرارت بردارید و بعد از ۱۵ دقیقه میل نمایید.

لازم به ذکر است هنگام پخت این برنج آب زیادی به آن نیفزایید زیرا دانه های برنج به هم میچسبند وهمچنین به دلیل یک نوع روغن خاص در این برنج از خرید نوع مانده آن خود داری کنید.

منبع : DW

دیدگاهتان را بنویسید