قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه > رشد و توسعه فردی > هوش و خلاقیت > ۱۰ عادت ساده برای باهوش تر شدن

۱۰ عادت ساده برای باهوش تر شدن

شاید شما هم فکر می‌کنید که هوش یک میزان و سطح ثابت دارد که وقتی جوان هستی بیشتر است و با بالا رفتن سن کم می‌شود و دیگر نمی‌توان آن را تقویت کرد. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این باور اشتباه است. روش برخورد ما با موضوعات و خوراکی که به مغزهایمان می‌دهیم، می‌تواند به طرز قابل توجهی توان ذهنی‌مان را بالا ببرد.

10 عادت ساده برای باهوش تر شدن
۱۰ عادت ساده برای باهوش تر شدن

این کار می‌‌تواند معنایش این باشد که به دوران مدرسه برگردید و قفسه کتاب‌هایتان را پر از کتاب‌ کنید و مطالعاتی عمیق را درباره موضوعات مختلف شروع کنید. اما در واقع، باهوش‌تر شدن، معنایش این نیست که وقت و انرژی زیادی برای این کار صرف کنید.

این موضوع از طریق یک پرسشنامه که سایت کواورا انجام داده ثابت شده است. وقتی یک تحقیق پرسشنامه‌ای، این پرسش را مطرح کرد که «اگر بخواهید باهوش‌تر شوید، هر روز چه کار کوچکی می‌توانید بکنید؟» خیلی از پاسخ دهندگان از میان افراد کتابخوان، اهالی تکنولوژی و کارآفرینان پاسخ‌های جالبی را مطرح کردند.

از میان آنها ۱۰ عادت ساده برای باهوش تر شدن برای این مطلب انتخاب شده است.

۱-به زمانی که آنلاین می‌گذرانید دقت کنید.

فضای مجازی فقط برای این نیست که شبکه‌های اجتماعی را چک کنید یا عکس‌های حیوان خانگی‌تان را منتشر کنید. فضای وب پر است از منابع عالی برای یادگیری؛ مثل دوره‌های آموزشی آنلاین، سخنرانی‌های «تد» و ابزارهای یادگیری لغت. هر روز چند دقیقه از وقت‌تان را در اینترنت صرف یادگیری کنید.

۲- آنچه را که یاد گرفتید، بنویسید.

لازم نیست نوشته‌تان خیلی بلند یا زیبا باشد اما هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا درباره آنچه که آموخته‌اید، واکنشی نشان دهید. روزی ۴۰۰ کلمه دربار چیزهایی که یاد گرفته‌اید بنویسید.

۳- یک لیست از کارهایی که انجام داده‌اید درست کنید.

یک بخش مهم از هوشمندی، اعتماد به نفس و شادی است. پس به جای اینکه همیشه یک لیست از کارهایی که باید انجام بدهید تهیه کنید، لیتی درست کنید از کارهایی که به انجام رسانده‌‌اید و در آنها موفق شده‌اید.

۴- بازی‌های رومیزی انجام دهید.

بازی‌های روی میزی و پازل‌ها فقط برای تفریح نیستند، بلکه راهی هستند برای اینکه مغزتان را به کار بیندازید. بازی‌های مثل بریج، شطرنج و … باعث می‌شوند که روی قدرت حافظه و ذهن‌تان کار کنید.

۵- دوستان باهوش انتخاب کنید.

ممکن است برای عزت‌ نفس‌تان سخت به نظر برسد، اما داشتن دوستانی که از شما باهوش‌ترند یکی از سریع‌ترین راه‌های یادگیری است. یک دوست باهوش پیدا کنید. یادتان باشد که آی کیوی شما معادل متوسط پنج آدم نزدیک دور و برتان است.

پس دور و برتان را پر کنید از آدم‌های باهوش. متواضع باشید و از آنها یاد بگیرید.

۶- زیاد بخوانید. 

کتاب خواندن یک امر بدیهی و پایه‌ای در تقویت ذهن به نظر می‌رسد. نظرات درباره اینکه کدام کتاب‌ها بیشتر برای تقویت ذهن مناسبند متفاوت است. بعضی‌ها می‌گویند روزنامه خواندن بعضی‌ها می‌گویند رمان خواندن و کتاب‌های غیرداستانی اما همه بر سر اینکه میزان خواندن باید بیشتر باشد، متفق‌القو‌ل‌اند.

۷- برای بقیه توضیح بدهید.

اگر موضوعی را نمی‌توانید توضیح بدهید یعنی آن را خوب نفهمیده‌اید. این گفته انیشتین است. پس از اینکه موضوعی را فهمیده‌اید و به خوبی در ذهن‌تان نقش بسته‌است، اطمینان حاصل کنید. این کار را با توضیح دادن آن مطلب به دیگران انجام دهید. یادگرفتن کار آسانی است اما به یادآوردن آن اطلاعات و آموختنش به دیگران اهمیت بیشتری دارد.

۸- به طور اتفاقی کارهای تازه‌ای انجام دهید.

شان پریس، ویلاگ نویس مشهور داستانی درباره استیو جاب تعریف می‌کند. او بعد از پایان تحصیلاتش زمان زیادی در اختیار خود داشت و فکر کرد به کلاس خطاطی برود. آن زمان این کلاس خیلی به کارش بی‌ربط به نظر می‌رسید، اما چیزهایی که از طریق خطاطی یاد گرفت بعدا در طراحی نخستین مک‌ها به کارش آمد. او هرگز نمی‌دانست که این سرگرمی بعدا به دردش خواهد خورد. شما هم چیزهای تازه را امتحان کنید و صبر کنید تا ببینید بعدا چطوری به درد زندگی‌تان می‌خورند. نمی‌توان نقطه‌ها را از جلو به هم وضل کرد، اما می‌توان آنها را به سمت عقب به هم متصل کرد. فقط باید اطمینان داشته باشید که این نقطه‌ها به شکلی در آینده به هم متصل خواهند شد. برای اینکه چنین نقطه‌هایی را داشته باشید، باید چیزهای تازه را امتحان کنید حتی اگر در لحظه مفید و مرتبط به نظر نرسند.

۹- یک زبان تازه یاد بگیرید.

لازم نیست که فورا در آن زبان روان شوید یا به کشور دیگری بروید تا آن زبان را تمرین کنید. می‌توانید همان جایی که هستید یاد گرفتن آن را شروع کنید. کلی سایت مجانی برای آموزش زبان هست.

۱۰- فکر کنید.

جای تعجب ندارد اگر یکی از کارهایی که می‌توان برای تقویت مغز کرد این باشد که با سکوت و آرامش به مغزتان فرصت بدهید تا آنچه را که آموخته، تحلیل کند. گاهی به مغزتان استراحت بدهید. وقتی را برای فکر کردن به آموخته‌هایتان اختصاص دهید، مثلا موقعی که می‌دوید، فکر کنید.

منبع RZ- سایت کواورا 

دیدگاهتان را بنویسید