قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه > روانشناسی > ۸ راه برای تربیت درست فرزندان

۸ راه برای تربیت درست فرزندان

یکی از چالش‌برانگیزترین کارهای دنیا تربیت فرزندان است وبه گزارش مجله لایف، کارشناسان تربیتی ۸ راه برای تربیت درست فرزندان خود توصیه کرده اند.

8 راه برای تربیت درست فرزندان
۸ راه برای تربیت درست فرزندان

۱-به حرف‌ آنها گوش بدهید

گوش دادن به حرف‌های فرزندتان یکی از بزرگ‌ترین هدایایی است که می‌توانید به او دهید. آنها احساس ارزشمندی می‌کنند و با دانستن اینکه اهمیت دارند، بزرگ و شکوفا می‌شوند.

۲-عشق دادن به آنها بدون قید و شرط به آنها بدهید

دادن عشق بی‌قید و شرط به فرزند، پیوندی امن و انسانی سالم ایجاد می‌کند. اینکه بدانید عشق پدر و مادرتان را دارید، خیال‌تان را راحت می‌کند. به این ترتیب کودک می‌داند حتی زمانی که اشتباهی از او سر بزند باز هم مورد عشق والدینش است و بهترین مامن برای او خانه است.

۳-با مثال به آنها آموزش بدهید

کودکان خیلی دقیق شما را می‌بینند و به حرف‌های‌تان گوش می‌دهند. ممکن است فکر کنید که حواس‌شان جای دیگری است، اما آنها حرف‌ها و حرکات‌تان را تحت نظر دارند. بنابراین اگر چیزی به فرزندتان می‌آموزید، از مثال استفاده کنید.

مثلا اگر می‌خواهید آنها غذاهای سالم بخورند، خودتان هم غذاهای سالم بخورید.

۴-زمان زیادی را با آنها سپری کنید

در مورد موضوعات مختلف یا روزی که سپری کرده‌اند با آنها صحبت کنید. اگر می‌توانید اجازه دهید در کارهای خانه به شما کمک کنند. وقتی می‌دانند شما به آنها نیاز دارید احساس خوبی خواهند داشت و شما می‌توانید از این شرایط به عنوان فرصتی برای ایجاد پیوند خانوادگی استفاده کنید.

۵-روی نکات مثبت تمرکز کنید

اگر فقط به رفتارهای منفی کودک‌تان توجه کنید و خصوصیات مثبت او را نادیده بگیرید، شانس این را که فرزندتان بهترین نسخه خود باشد، از او می‌گیرید. خیلی ساده تمام مواردی را که در مورد کودک‌تان دوست دارید، مورد توجه قرار دهید و انتقادات را به حداقل برسانید. این امر به ویژه زمانی ضرورت دارد که فرزندتان هنوز به ۵ سالگی نرسیده است.

۶- در زمان لزوم عذرخواهی کنید

ممکن است عذرخواهی برای شما دشوار باشد زیرا می‌ترسید اقتدارتان را از دست بدهید. اما فرزندتان شما را به عنوان یک انسان می‌بیند، و ممکن است بیش از هر زمان دیگری خود را به شما نزدیک حس کند.
به کودک‌تان نشان دهید که هیچ کس کامل نیست وهمه در زندگی اشتباه می‌کنند. و عذرخواهی می‌تواند بسیاری از اشتباهات را اصلاح کند..

۷-همراه فرزندتان بزرگ شوید

مهم است که با فرزندتان بزرگ شوید و نحوه تربیت و صحبت‌تان با آنها را مطابق با سن‌شان تنظیم کنید. مثلا اگر کودک ۴ ساله‌ تان چیزی را غیرواقعی تعریف می‌کند، باید در رابطه با دروغ گفتن او آرام بمانید زیرا این موضوع برای سن او معمول است. شما باید ویژگی‌های هر سن را بشناسید و رفتار خودتان را مطابق با همان تنظیم کنید.

۸-برای احساسات‌شان ارزش قائل شوید

اگر احساسات فرزندتان را جدی نگیرید، او فکر می‌کند که احساساتش اهمیتی ندارد و یاد می‌گیرد که به هیچ وجه آنها را را شما در میان نگذارد. و قطعا شما چنین چیزی نمی‌خواهید.

منبع العربیه

بیشتر بخوانید:

روانشناسی کودک

دیدگاهتان را بنویسید