قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه > آشپزخانه > طرزتهیه سس کچاپ خانگی

طرزتهیه سس کچاپ خانگی

کچاپ که با نام های مختلفی نظیر سس گوجه و یا سس قرمز هم شناخته می شود، چاشنی متداولی است که از گوجه فرنگی تهیه می گردد.

سس کچاپ حاوی مقدار زیادی لیکوپین نیز می باشد که این ماده نوعی آنتی اکسیدان قوی به شمار می رود که از بروز برخی از سرطان ها جلوگیری بعمل می آورد.

طرزتهیه سس کچاپ خانگی
طرزتهیه سس کچاپ خانگی

مواد لازم:

برای درست کردن کچاپ شما به گوجه فرنگی های کاملاً رسیده، سرکه سفید، نمک، شکر، موسیر، پیاز، فلفل سیاه، و زنجبیل نیاز دارید.

گوجه فرنگی۱ کیلوگرم
پیاز۱ عدد بزرگ
پودر سیر¼ قاشق چایخوری
سرکه سفید¼ لیوان
شکر قهوه ای۳ قاشق غذاخوری
ادویه کاری¼ قاشق چایخوری
آب سرد¼ لیوان
نشاسته ذرت۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون۲ قاشق سوپخوری
نمک۱ قاشق مرباخوری

طرزتهیه سس کچاپ خانگی

۱-پیاز را به‌صورت بسیار ریز خرد کنید.

۲- مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید با شعله کم گرم شود.

۳- پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید برای چند دقیقه حرارت ببیند و نرم شود.

۴- سیر را بسیار ریز خرد کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. آن‌ها را به پیازهای تفت‌داده و نرم‌شده اضافه کنید.

۵- پیاز و سیر تفتیده را از روغن جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید.

۶- پوره‌ی گوجه‌فرنگی را به‌همراه آب و سرکه داخل قابلمه بریزید.

۷- شعله را زیاد کنید و اجازه دهید بجوشد و آب آن گرفته شود.

۸- شکر و نمک و فلفل را به مایه اضافه کنید.

۹- می‌توانید به‌جای شکر از نصف قاشق عسل و نصف قاشق شکر استفاده کنید.

۱۰- مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کنید.

۱۱- اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم حرارت ببیند.

۱۲- در طول زمانی‌که سس روی شعله است از هم‌زدن غافل نشوید؛ مخصوصاً حواس‌تان باشد که در دقایق پایانی سس شما ته نگیرد.

۱۳- به‌هیچ وجه در طول این زمان در قابلمه را نگذارید.

۱۴-بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارت‌دادن مایه، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید اندکی خنک شود.

۱۵- مایه را داخل مخلوط‌کن بریزید که سس شما یکدست شود. مخلوط‌کردن را تا زمان یکدست‌شدن سس ادامه دهید.

۱۶- اگر نرمی و یکدستی سس هنوز مطلوب نیست، می‌توانید آن را از یک صافی عبور دهید.

۱۷- ظرف نگهداری سس را از قبل بجوشانید و و خشک کنید. سس را به‌صورت داغ داخل ظرف داغ بریزید.

۱۸- اگر ظرف را به‌خوبی ببندید می‌توانید تا زمان بازشدن در ظرف، تا ۶ ماه آن را نگه دارید.

نکته مهم:

کچاپ خواص بسیار زیادی دارد، اما برخی از پژوهشگران معتقدند که به دلیل وجود نمک و شکر فراوان سایر ارزش های غذایی این محصول زیر سوال رفته و تحت الشعاع قرار می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *